Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@22:12:17 GMT

زمان اعلام نتایج سه آزمون مهم وزارت علوم

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۷۸۲۶۲

زمان اعلام نتایج سه آزمون مهم وزارت علوم

زمان اعلام نتایج اولیه و نهایی سه آزمون شامل "کنکور سراسری"، "کارشناسی ارشد" و "دکتری تخصصی" سال ۱۴۰۰ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی مشخص شد.

به گزارش مشرق، کنکور ۱۴۰۰ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی از صبح روز چهارشنبه ۹ تیر با برگزاری آزمون داوطلبان گروه آزمایشی هنر آغاز شد و به مدت چهار روز و با شرکت داوطلبان سایر گروه‌های آزمایشی ادامه یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس کنکور گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و کنکور گروه آزمایشی علوم انسانی در صبح روز پنجشنبه ۱۰ تیرماه، کنکور گروه آزمایشی علوم تجربی در صبح روز جمعه ۱۱ تیرماه و کنکور گروه آزمایشی زبان‌های خارجی در صبح روز شنبه ۱۲ تیرماه برگزار شد.

ببینید: عکس/ خواب شیرین سر جلسه کنکور کارشناسی ارشد

نتایج اولیه آزمون سراسری به صورت کارنامه تنظیم شده و تا روز دوشنبه این هفته بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار می‌گیرد. داوطلبان مجاز به انتخاب رشته از نیمه اول مرداد ماه می‌توانند نسبت به انتخاب رشته در آزمون سراسری اقدام کنند.

تعداد ۶۶۲ هزار و ۱۱۴ داوطلب زن و تعداد ۴۴۹ هزار و ۷۰۴ داوطلب مرد در آزمون سراسری ۱۴۰۰ ثبت نام کرده‌اند که برای آن‌ها با احتساب گروه آزمایشی دوم برخی داوطلبان، تعداد یک میلیون و ۳۶۷ هزار و ۹۳۱ کارت ورود به جلسه صادر شد.

اسامی پذیرفته شدگان نهایی کنکور ۱۴۰۰ هفته آخر شهریور اعلام خواهد شد و بر اساس این نتایج، تعداد یک میلیون و ۹۰ هزار داوطلب در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سراسر کشور پذیرش خواهند شد.

آزمون کارشناسی ارشد

آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ نیز روزهای چهارشنبه ششم مرداد با شرکت بیش از ۷۲ هزار داوطلب و پنج شنبه هفتم با شرکت بیش از ۳۰۰ هزار و ۲۵۵ و سر انجام روز گذشته جمعه هشتم مرداد با شرکت ۲۵۵ هزار و ۸۳۵ داوطلب برگزار شد.

در آزمون کارشناسی ارشد امسال، تعداد ۶۳۴ هزار و ۵۴ داوطلب شرکت کردند و حدود ۵۳ درصد داوطلبان را زنان تشکیل می‌دهند.

ببینید: عکس/ دومین کنکور ارشد در دوران کرونا

آزمون کارشناسی ارشد در ۶ گروه آموزشی برگزار می‌شود که در گروه علوم انسانی با شرکت بیش از ۴۰۸ هزار نفر در گروه علوم پایه بیش از ۳۵ هزار نفر در گروه فنی و مهندسی بیش از ۱۲۵ هزار نفر، در گروه کشاورزی و منابع طبیعی ۱۴ هزار و ۶۷۲ نفر، در گروه هنر ۴۶ هزار و ۸۵۶ نفر، در گروه دامپزشکی ۲ هزار و ۵۴۵ نفر و مجموعا ۶۳۴ هزار و ۵۹ داوطلب در این آزمون شرکت کردند.

تعداد رشته‌های امتحانی آزمون کارشناسی ارشد ۱۳۱رشته است که تعداد ۶۴ عدد آن "بین رشته ای" هستند و داوطلب می‌تواند به جز رشته اول خود در این رشته‌ها نیز شرکت کند.

نتایج اولیه آزمون دهه اول شهریور اعلام می‌شود که داوطلبان بعد از مشاهده نتایج اولیه خود می‌توانند انتخاب رشته کنند. همچنین به تدریج تا اوایل مهر ماه نتایج رشته‌های مصاحبه دار و آزمون‌های عملی نیز اعلام می‌شود در نهایت نتایج نهایی آزمون اواخر مهر یا اوایل آبان ماه اعلام شود.

طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور همچنین، ظرفیت پذیرش در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ سال گذشته حدودا ۱۴۷ هزار نفر بود و حدودا ۱۳۰ هزار ظرفیت نیز در دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشت و با توجه به ضریب ریزش ها، امسال ظرفیت پذیرش داوطلب ارشد در کل زیر نظام‌ها حدود ۳۰۰ هزار نفر پذیرش می‌شود و تقریبا ۵۰ درصد داوطلبان می‌توانند در این رشته‌ها پذیرش شوند.

آزمون دکتری تخصصی ۱۴۰۰

فرآیند برگزاری آزمون دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۰ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی از ساعت هشت صبح روز جمعه مورخ ۱۵ اسفند ماه سال ۹۹ در حوزه‌های امتحانی با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی آغاز شد. بر اساس اعلام فاطمه زرین آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور، آمار تعداد ثبت نام کنندگان در کنکور دکتری تخصصی سال ۱۴۰۰ برای ورود به دانشگاه‌ها ۱۸۵هزار و ۶۹ نفر عنوان شد.

به طور کلی حدود ۱۲ هزار داوطلب این آزمون در دانشگاه‌های دولتی و غیرانتفاعی پذیرفته می‌شوند و در مجموع امسال حدود ۲۵ هزار نفر از ۱۸۵ هزار داوطلب دکتری وارد دانشگاه‌ها می‌شوند.

نتیجه اولیه آزمون دکتری سال ۱۴۰۰ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در هفته اول فروردین اعلام شد و داوطلبان از هفته اول اردیبهشت ماه انتخاب رشته خود را آغاز کردند.

مصاحبه‌های تخصصی پذیرفته‌شدگان آزمون دکتری ۱۴۰۰ از اوایل خرداد ماه آغاز شد و به تدریج دو تا دو ماه و نیم ادامه دارد و در نهایت نتایج نهایی این آزمون هفته اول شهریور ماه اعلام می‌شود.

طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، بیش از سه برابر ظرفیت، داوطلب برای مصاحبه به دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی معرفی می‌شود و بر اساس حدنصابی که دانشگاه‌ها تعیین می‌کنند حدود ۵۰ تا ۵۵ هزار نفر داوطلب برای مصاحبه معرفی خواهند شد.

تعداد ۱۳۶ هزار و ۶۶۵ داوطلب در آزمون دکتری ۱۴۰۰ مجاز شدند و۵۰ درصد نمره داوطلب براساس آزمون و ۵۰ درصد نیز از مصاحبه خواهد بود و با توجه به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مرحله اول معرفی و مرحله مصاحبه، حدنصاب نمره لحاظ خواهد شد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان المپیک توکیو کنکور نتایج دانشگاه سازمان سنجش آموزش کشور وزارت علوم کنکور سراسری فناوری سازمان سنجش آموزش کشور آزمون کارشناسی ارشد کنکور گروه آزمایشی انتخاب رشته هزار داوطلب آزمون دکتری نتایج اولیه هزار نفر سال ۱۴۰۰ صبح روز رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۸۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدال‌آوری دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقه ریاضی کشوری

ایسنا/اصفهان در چهل‌وششمین دوره مسابقه ریاضی دانشجویی در سطح کشوری، ۴ دانشجوی دانشگاه کاشان حضور یافتند و از این میان، ۲ نفر موفق به کسب مدال شدند.  

روح‌اللّه جهانی‌پور، رئیس دانشکده علوم ریاضی دانشگاه کاشان و عضو هیئت‌ علمی گروه ریاضی محض این دانشگاه در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص موفقیت دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقات ریاضی کشوری صحبت‌هایش را این‌گونه آغاز کرد: مسابقات ریاضی دانشجویی هرساله در سطح کشوری و به‌کوشش انجمن ریاضی ایران برپا می‌شود. در این دوره که چهل‌وششمین نوبت آن به شمار می‌آید، همانند ادوار قبل در چهار روز دنبال شد. دو روز نخست را از دانشجویان آزمون گرفتند، یک روز را به تصحیح برگه‌های آزمون و رسیدگی به اعتراضات اختصاص دادند و در نهایت روز آخر نیز آیین اختتامیه را برپا و جوایز را اهدا کردند.

وی با یادآورشدن این نکته که مسابقات امسال بین روزهای یازدهم تا چهاردهم اردیبهشت‌ماه و در دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشگاه تبریز برگزار شد، چنین توضیح داد: به‌طورکلی، در این مسابقات کشوری، هر دانشگاهی می‌تواند یک تیم اعزام کند. این تیم باید دست‌کم پنج عضو داشته باشد. اگر تیم دانشگاهی کمتر از پنج نفر عضو داشته باشد، موفقیت افراد حاضر در مسابقه به‌صورت امتیازبندی فردی اعلام می‌شود و برای تیم‌های  پنج نفره موفق رتبه‌بندی دانشگاهی نیز در نظر می‌گیرند.  

این پژوهشگر علوم ریاضی در خصوص تعداد شرکت‌کنندگان و مدال‌آوران دانشگاه کاشان در این دوره از مسابقات ریاضی خاطرنشان کرد: از دانشگاه کاشان ۴ دانشجو حضور یافتند که از این میان، ۲ دانشجوی دانشگاه کاشان با نام‌های محمدمعین یوسفیان و ارژنگ ارباب، مقام آوردند. یوسفیان و ارباب به‌ترتیب مدال‌های نقره و برنز کسب کردند.

جهانی‌پور تأکید کرد: یوسفیان سال گذشته در همین مسابقات به کسب مدال نقره و یک سال پیش از آن نیز به دریافت مدال برنز موفق شده بود. این دانشجو در سال ۱۴۰۲ شمسی نیز در مسابقات بین‌المللی دانشجویی ریاضی که هرساله و به‌طور ثابت در بلغارستان برگزار می‌شود، مدال برنز به دست آورد. گفتنی است که در مسابقات بلغارستان هر کشوری می‌تواند با چندین تیم و دانشگاه حضور یابد. مدال‌آورندگان این مسابقات، مانند یوسفیان، غالباً از سوی بنیاد نخبگان حمایت می‌شوند و امتیازاتی به آنان تعلق می‌گیرد.  

رئیس دانشکدۀ علوم ریاضی دانشگاه کاشان اظهار کرد: این دانشگاه نیز از هر جنبه‌ای که بتواند حمایت خود را از یوسفیان و ارباب نشان خواهد داد تا بتوانند در این عرصه موفق‌تر از پیش گام بردارند. البته پیش‌تر هم حمایت‌هایی وجود داشته، همان‌گونه که بخشی از هزینه سفرهای خارجی یا مسابقات بین‌المللی را خود دانشگاه کاشان پرداخت کرده است. همچنین از همین دانشجویان برتر ریاضی به‌منظور تقویت بنیه علمی دانشجویان سال‌های پایین‌تر کمک می‌گیریم.

پیشتازی دانشگاه کاشان در پایه‌گذاری رشته ریاضی

عضو هیئت‌علمی گروه ریاضی محض دانشگاه کاشان در خاتمه بحث خود و با اشاره به این نکته که دانشگاه یادشده ظرفیت خوبی برای توسعه و رشد در علوم ریاضی دارد، تصریح کرد: رشته ریاضی دانشگاه کاشان یکی از قدیمی‌ترین رشته‌های این دانشگاه به شمار می‌آید. سال ۱۳۵۳ شمسی، هنوز دانشگاه کاشان به شکل امروز بنا نشده بود که رشته ریاضی تحت مدرسه عالی علوم کاشان برقرار بود و دانشجو می‌پذیرفت.

او ادامه داد: مدرسه عالی علوم کاشان بعدها جزو مجموعه شعب دانش‌سرای عالی تربیت معلم شد که پس از چندی به دانشگاه تربیت معلم تغییر نام داد. در دهه ۶۰ شمسی بود که دانشگاه کاشان به این شکل کنونی ایجاد شد و یکی از رشته‌های آن نیز ریاضیات بوده است. ریشۀ دانشگاه کاشان به همان مدرسه عالی علوم برمی‌گردد. از همین دهه ۶۰ نیز رشتۀ ریاضی دانشگاه پیشرفت بسیاری کرد تا امروز که شاهدیم دانشجویانش در مسابقات ملی و فراملی رتبه کسب می‌کنند.

جهانی‌پور در باب گرایش‌های فعلی رشته ریاضیات در دانشگاه کاشان گفت: امروزه حتی در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکترا نیز دانشجو می‌پذیریم و فعالیت‌های علمی، پژوهشی و آموزشی گسترده‌ای در این مرکز جریان دارد. دانشکده علوم ریاضی دانشگاه کاشان سه رشته اصلی، یعنی ریاضی و کاربردها، علوم کامپیوتر و آمار دارد که به آن‌ها مجموعه علوم ریاضی می‌گوییم.  

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صدور مجوز حضور ۴۵۶ داوطلب شهرستان زیرکوه در کنکور اردیبهشت
  • زمان اعلام نتایج آزمون ارشد مشخص شد
  • نتایج آزمون EPT اعلام شد
  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد
  • اعلام نتایج آزمون استخدامی دانشگاه فرهنگیان
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • مدال‌آوری دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقه ریاضی کشوری